2018. augusztus 26., vasárnap

Kihívás: Adj kóstolót!


Ahoy! Egy különlegességgel készültem, melyet Thea jóvoltából töltök ki. :3 Nagyon szépen köszi, hogy eszedbe jutottam, és szerintem - még ha csak ezzel a blogommal hívtál ki - ki fogom tölteni az Amikor elmúlik a tél szemszögéből is, remélem nem gond. ^^  

Amúgy, Thea piszkosul nehéz ez, hogy részleteket kell kiemelni a történetből. >-< :DD De megbírkózom vele! 

Igazéból nem nagyon szerettem volna ezt az oldalt is elhalmozni kihívásokkal, mivel azokat inkább a Papírvirágos kertemben teszem közzé, de ezzel most kivételt teszek, hiszen mégis csak egy történetes kihívás ez! ^^Javallatok:
Előételként köszönd meg a kihívást annak, akitől kaptad! (Szóval csak az alapvető illem, remélem, ezt amúgy is mindenki magától megcsinálná)

Főételként kérdéseket szolgálunk fel, amikre a történetetek egy kiragadott részletével kell válaszolnotok! A részletek ne legyenek túl hosszúak, hiszen csak kóstolókról van szó, akinek ennyi alapján megtetszik a történet, az reméljük, úgyis el fogja olvasni ;)

Ennyi nyálcsorgató fogás után pedig mi mást lehetne a desszertként felszolgálni, mint hogy másoktól is kérünk kóstolót? Hívjatok ki ti is annyi írópalántát, amennyivel degeszre tömhetitek magatokat!

Ennyi finom kaja után pedig nehogy rosszul legyenek, felszolgálhatsz frissítőként +1 kérdést is, amilyen részlet téged érdekel azoktól, akiknek majd továbbküldöd a kihívást!


Nos, akkor nyammogásra felkészülni! :D


1. fogás: Mit jelent a történeted címe? Mutass be egy részletet, ami felfedi az olvasó számára, mire utal a cím!

Hááááááááát. Ezzz SPOILER, ugyanis mindenre fény fog derülni - remélhetőleg - a 20-22. fejezet végén. De annyit elsusmusolok nektek, hogy eléggé égő helyzet lesz

2. fogás: Miről is szól a történet? Ragadj ki egy rövid részletet, amiből az olvasó megismerheti a fő konfliktust!

Ennél a történetnél nem tudok kiragadni egy-egy főkonfliktust, de valami nem túl nagy spoilert igyekszek kiragadni. ~~

"- Figyelj ide. Te boszorkány vagy? – szegezte a lánynak a kérdést, miközben komoran összefonta maga előtt a karját.
- Én… - kezdett bele a válaszba, mire Gwynn félbeszakította.
- Tudod, gyűlölöm a boszorkányokat. A legidősebb bátyám mesélte, hogy amikor kicsi volt és a másik bátyám még csecsemőként csüngött anyámon, dögvészt hoztak a falunkra. A hullámok kisodorták a halakat a partra, és tetemek lepték el a víz felszínét. De nem csak haltetemek. Ködkoboldok, sellők, sárkotrók, hárpiák, és a lápi rémek halott teste mind ott úsztott a vízen. Boszorkány fürdött benne, és a teste megszennyezte az egész környéket. Rontást hozott ránk mely éhínségbe torkollott. Sok gyerek és csecsemő halt éhen, köztük volt az én sosem ismert bátyám is. Anyám nagyon lebetegedett. Aztán eljött egy sötét kabátos férfi. Elkért egy csónakot, és kihajózott a vizek közepére, teljesen egyedül. Mondanom sem kell, hogy bolondnak nézték az emberek. Egyszer csak nem sodort ki a víz több tetemet. Majd a férfi hazajött a csónakkal, és a boszorkány fejével.
A boszorkányok csak a halált hozzák maguk után, amerre mennek, pusztulást szítanak. Elfonnyadnak a virágok, megrohad a termés, az emberek szíve megkeseredik. Beköltözik a házakba a halál, és ott is marad, amíg a boszorkány a közelben tanyázik. Mi felénk a boszorkányt mondják még Halálhozónak. Nem akarom hánytorgatni, hogy boszorkány vagy-e. De most mondok valamit, amit figyelmeztetésnek is vehetsz. Én mindenkinek oda adom a bizalmam. Ha te, vagy a nővéred boszorkány, és elmondod nekem… Bármikor, amikor csak akarod, akkor azt mondom: rendben. Azok vagytok. Viszont akkor el kell hagynotok a falut, de nagyon sürgősen. Cserébe én nem szólok se az apámnak, se a papnak. Szépen elmentek és vissza se jöttök. Rajtad áll. Nem gyanúsítalak semmivel. De! Itt ugrik a sellő a vízbe, de! Ha eljön a napéj és vele együtt Elias, és kiderül, hogy ti rontáshozók vagytok, én leszek az első mellette, aki ezekkel a nyílvesszőkkel fogja szétlőni a fejed! Mert akkor, amit én bizalmat neked oda adtam, örökre eljátszottad. És a falusiak életét is ti fenyegettétek. Szóval, ha őszinte vagy nincs következmény.
- Én nem vagyok… - nézett a fiúra kétségbeesetten a lány."

És ez egyike a többi konfliktusnak. Viszont úgy mondanám, hogy ez a legmeghatározóbb. 

3. fogás: Ki a főhős? Válassz egy rövid részletet, ami jól bemutatja, milyen is ő!

Jelenleg kettő főhősöm van, Gwynn és Lillahnn

Akkor néhány jelenet Gwynnről:

"Úton volt a gyakorlóhelye felé. Azon tanakodott, lehet megpróbálkozik a hátrafelé nyilazással. Már egészen ügyes volt a céllövésben, de érezte, hogy ha ebben a faluban marad sosem fog igazán jóvá válni. Magában már eldöntötte, hogy ha betölti a tizenhetedik életévét, elhagyja Shrin faluját és továbbfejleszti íjászképességét. Nagyon is jól tudta, hogy szülei számára milyen nehéz lesz, mivel ő volt az egyetlen életben maradt fiúk, és csak ő vihetné tovább a Mentho család ősi halászhagyományát. De neki már elege volt a sok halból és az egyéb tengeri lényekből. Már így is sokkal többet tudott az itteni élővilágról, mint amennyire érdekelte. Változásra és szabadságra vágyott."

"[...] attól a naptól harcolsz másokért. Ezért visel meg annyira, ha valaki úgy hal meg, hogy nem segítettél rajta – emelte fel a fejét és a fiú szemébe nézett. - Te számomra mindig is Gwynn maradsz."

Mint már többször is említettem, meg remélem érződik is, Gwynn egy olyan srác, aki hisz a saját igazságában, a szavak erejében, és talán - bár még maga se vallaná be - hisz még az emberekben is. Harcol értük, mert az apja így nevelte.

Végül jöjjön Ahnn is. ^^

"Lillahnn érdeklődve nézelődött, miközben Gwynn egyenesen előre meredve haladt úti céljuk felé. Ahnn imádta a természetet. Apja lelkesedését örökölte az alkímia tudománya irányt, így mindenre úgy tekintett, mintha valami csodálatos hozzávalóra bukkant volna. A sáros, keskeny út mellett szinte rögtön elkezdődött a mocsár. A ködből előbukkant a nádas, tavirózsás rengeteg. A sáros út szélén azonban fantasztikus növények burjáztak. Halványrózsaszín, gumós gyökerek teteje kandikált ki a sártakaróból. Ezen kívül sok-sok a lány számára még ismeretlen növény bukkant elő a ködből, miközben néhány ismerős hozzávalót is felfedezett. Ködbékák kezdtek bele a szokásos délutáni énekükbe, és Lillahnn mosolyogva hallgatta őket."

Lillahh szívét a tudásvágya hajtja előre. Mindennél jobban tiszteli az életet. Ennek köszönhetően pedig világának minden egyes lénye és növénye lenyűgözi. 


4. fogás: Hol játszódik a történet? Ha több helyen is, mutasd be a leírások közül azt, amelyik a te kedvenc helyszínedet mutatja be!

Az Első Dal az Ezer Tó Földjén játszódik, Zhion bolygójának legmocsarasabb szegletében. 

"A holdfény táncot lejt az ezer tóval borított földön. A keskeny út mohákkal benőtt vonala kígyózik a tavakkal borított tájon, bele a végtelenségbe. A halovány, zöld köd a tavak felszínén pihent."

"Nem volt veszélytelen kihajózni és a zöld köddel betakart tavakon evezni. Számtalan vízi és mocsári szörnyeteg lapult meg víztükör különös mélységeiben. Ezek ellenére a férfiak kihajóztak és jobb esetben hazatértek zsákmánnyal, vagy a nélkül. Az asszonyok feladata pedig az áru elszállítása és eladása volt a környékbeli közösségeknek."

"Hűvösre járt az idő, már szinte teljesen besötétedett, a zöld köd pedig elkenődött békanyálra emlékeztetett. Szemerkélt a fagyos eső." 

Na és, ha már volt szó Shadan Birodalmáról is, akkor ebből is megosztok egy részletet. Mert a Shadan Birodalma a történetből nagy kedvencem. Imádom azt a sivatagot. 

"Menekült. A sivatag haragja elől. Ő észrevette azt, amit a harcoló tömeg nem. Tűzrét homokját hátára kapta a szél, hogy végleg megtakarítsa a sivatagot. Tűzrét homokja tomboló, gőzölgő fekete homok, mely szétszaggat és szétéget mindent, amihez hozzá ért. A sivatag él. A sivatag ítéletet hoz, minden bűnös lélek felett. Mindent letarolt. Ledöntötte Viggaku városát, ahol Shadan élt. Mindenkit elpusztított a városban. Könyörtelenül temette alá a sikoltozva menekülő elfeket és embereket. Felszántotta Por-Óceánt, és elsöpörte a világ színéről a hírhedt, sivatagi kalózokat is. [...] A sivatag dühöngve betemetett mindent. De van egy leganda arról, hogy éjszaka a szél felemeli a végtelen homok takarót, és a hold fényében újra feltárul Viggaku romja [...]."

Természetesen Zhion többi helyszíne is fel fog bukkani, és hidjétek el, mindegyik számos csodát fog magában rejteni! ^^

5. fogás: Ragadj ki egy olyan részletet, ami egy olyan tárgyat/motívumot mutat be, aminek a történet folytatásában nagy jelentősége lesz!

Hm. Igazából nem volt róla szó, csak említés terén, ami nem más, mint a napéjegyenlőség"Fehrur tartományában hajnalodott, bár a sűrű köd és a komor esőfelhők teljesen eltakarták a napot. Az Ezer Tó Földjén igazán ritkaságnak számított a napfény, mely évente csupán egyszer ragyogta be a vidéket, ami általában a napéjegyenlőségre esett. Akkor egy kicsit felpezsdült az élet Shrin falujában, ahova idegenek jöttek megcsodálni a különleges jelenséget."

Csak kapkodni fogjátok a fejeteket, annyi minden fog akkor történni. ;)


6. fogás: Mutass egy részletet, ami sejteti, mi az, amit a történeted fő mondanivalójának szántál!

Hát a fő mondanivaló még szerintem csak nagyon halovány utalás volt, de hogy hol, kövezzetek meg, nem emlékszem. XD Ilyen az, amikor elveszek a saját sztorimban. :'D

7. fogás: Oszd meg velünk a te kedvenc részed a regényedből

Nem hozok ide idézetet, részletet, mert aki még nem olvasta az elejétől, annak nem lőném le, de a kedvenc fejezetem tagadhatatlanul a Kék tollak.


Thea +1 kérdése: melyik évszakban játszódik a történet? Mutass egy részletet, ami jól érzékelteti ezt!


Jelenleg, ha nem szúrtam el az időszámítást, akkor most éppen ősz van. :D De mivel a lezáró rész a tavaszi napéjről fog szólni, így leginkább az őszt, és a tavaszt emelném ki. Arról fogalmam sincsen, hogy írjak-e a télről is meg a nyárról. Olyan sok időm nincsen. :D De talán megoldom valami csavarral. XD


"Az eső egyre jobban esett, és lassan délutáni feketeség borult a vidékre. Eljött az esős időszak, a napok nagy részén ilyen idő lesz."

Na akkor végezetül jöjjön a desszert is: + 1 rágcsálnivaló:
Szoktál zenét hallgatni az írás közben/előtt, ráhangolódásképpen? 

Én szoktam ennél a sztorinál meg pláne, kell a misztikus, sötét hangulat és ez ehhez tökéletesen megfelel:Ennyi lett volna ez a falatozgatós bejegyzés, legközelebb ígérem, hogy az új fejezettel jövök, csak azt elszúrtam szóval most éppen újra írom.~~ 


Egészségetekre! ;)

4 megjegyzés:

 1. Hát, én ezt nem értem. A történeted eszméletlen kreatív, de akkor, hol vannak az emberek? Ez a csoda oldal, megérdemelne több száz, s ezer, feliratkozót! Imádom az egész világot, a történetvezetést, mindet! Így tovább a későbbiekben, én mindenesetre, itt fogom figyelni árgus szemekkel az oldalt, új posztok reményében! :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, nagyon köszönöm a soraidat, elképesztően jól esett! :')
   Sajnos a legtöbb történetes oldal kihalt lett, de én nem adom fel, így is nagyon örülök azoknak, akik figyelik és követik az oldalt meg atörténetet! :3 Miattatok nem is fogom abbahagyni, kitartok a végsőkig! ;)

   Még egyszer köszönöm a kommented! <3

   Moro~

   Törlés
 2. Szia Moro,

  Köszönöm, hogy jelöltél. Tetszik ez a tag, nem csak azért, mert jó köntösben van, hanem mert olyan V.I.P szerűek a kérdések.

  Öröm volt olvasni a válaszaidat. Izgalmasak voltak és jó volt megtudni, te magad mit gondolsz a regényről mint pl kedvenc helyszín. :)

  Én jól laktam. Hahaha

  Üdv, Brukú

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahoy Brukú! ^^

   Nagyon szívesen, már alig várom, hogy olvasshassam a te válaszaidat. :3 Tényleg jók a kérdések. :D

   Örülök, hogy tetszettek a válaszok, és egészségedre! :D XD

   Hana~

   Törlés